Шествие с духов оркестър ще премине по улиците на Брезник за 147-годишнината от гибелта на Васил Левски

Брезничани ще отбележат 147-годишнината от гибелта на Васил Левски с шествие, почетен караул и отдаване на почит на паметника на Апостола на свободата, предаде репортер на Zapadno.com.

На 19 февруари от двора на средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще тръгне шествие. Участие в него ще вземе духовият оркестър при Двореца на културата в Перник. “Духовият оркестър винаги създава една тържественост, един по-патриотичен дух. Мисля, че ще се създаде патриотичен дух с участието на духовия оркестър.”, отбеляза заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска. Шествието ще се отправи от двора на училището към центъра на града в 16:00 часа.

На паметника на Васил Левски, където ще завърши шествието, ще бъде отдадена почит с караул от ученици. Там ще бъдат поднесени венци и цветя от местната власт, ученици, учители, общественици и граждани.

Отбелязването на паметния ден ще продължи със спектакъл в големия сало на народно читалище “Просвещение-1870”, който ще е за патронния празник и 75-годишнината на средно училище “Васил Левски”. Спектакълът ще започне в 17:30 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...