Как изглеждат Църногорският манастир над Гигинци от птичи поглед и местностите около него? – ВИДЕО

Църногорският манастир „Свети безсребърници и чудотворци Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци и местностите около него бяха заснети от птичи поглед, видя Zapadno.com.

Кадрите са заснети с помощта на дрон и са дело на потребител в платформата за видео споделяне YouTube. В близо 5-минутно видео е показан как изглежда манастирът от птичи поглед, както и заобикалящите го върхове, планини и ливади. Манастирът над Гигинци е изграден в края на 11-ти и началото на 12-ти век. В периода 2008 – 2009 година започва реставрация на светата обител. Над него е разположена местност “Китка” и връх Тумба.

Авторът на видеото заснема и други интересни места от България, като ги показва как изглеждат от високо. “Създадох този канал, за да споделя хобито си на всеки, който може да се интересува. Нямам никакви намерения да комерсирам или да направя огромна аудитория. Ако харесвате моето хоби и видеоклиповете, които споделям, можете да се абонирате.”, споделя потребителят в канала си. Сред интересните клипове, които авторът е споделил, са Дивотински манастир, Хотнишки каньон, паметникът на Бузлуджа, скално образувания “Пробитият камък” и други. Можете да се насладите на видеата като натиснете тук.

Вижте как изглежда Църногорският манастир от птичи поглед във видеото:

Виж също...

Loading...