Комплексът в село Конска с намерение да разшири услугите си със стрелбище за ловна тренировъчна стрелба

Инвестиционно предложение за изграждане на стрелбище за ловна тренировъчна стрелба има фирмата, която стопанисва комплексът и аква парк в брезнишкото село Конска, научи Zapadno.com.

Предвижда се стрелбището да бъде изградено в имот, който е собственост на фирмата. Имотът е с площ 2 304 квадратни метра, предназначението му е за земеделска земя, но се използва като ливада. Мястото на бъдещето стрелбище се намира в местността “Топли дол” в село Конска. При реализирането на инвестиционното предложение няма да се засегнат елементи на Националната екологична мрежа, обекти, подлежащи на здравна защита и територии за опазване на обектите на културното наследство, става ясно от резюмето от инвеститора.

Елементите на стрелбището ще бъдат изградени без да се нарушава естествения терен, който ще бъде ограден с ограда. Предвижда се да се монтират два броя беседки за изчакващите стрелци и една беседка за управляващите и контролиращите стрелбите. Стрелбището ще бъде с две стрелкови позиции и съответно две места за монтиране на машините, изстрелващи паничките. До имота се достига по съществуващ полски път. В близост до мястото, което ще бъде предвидено за вход и изход, се предвиждат места за химически тоалетни и зона за безопасна проверка и обслужване на оръжието.

При провеждането на стрелби ще се осигурява електрическа енергия от съществуващото наблизо заведение, което е на брега на язовир “Конска”. Стрелбището е от полеви тип. Местоположението е избрано южно от ската на естествен баир, който ще служи за естествена преграда от топографията на местността по направлението на стрелба. Между две стрелкови позиции ще бъде монтирана дървена преградна стена с височина 3 метра, която ще осигурява безопасност на стрелците.

Инвеститорът посочва още, че предстоят нормативни процедури за временно ползване на земеделската земя за неземеделски нужди за срок от 10 години.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...