Под прикритие в Брезник: Рапърът Моисей стана сурвакар на фестивала “Сурова”

Изданието на тазгодишния фестивал “Сурова Брезник ‘2020” се оказа първо публично участие на самодейната сурвакарска група от София – “Йорданови АРТ и приятели”. По-интересното е, че в дефилиращата група е бил и рапърът Моисей, научи Zapadno.com.

Това не е първото маскирано участие на рапъра Моисей. През 2018 година заедно с колегата си Venci Venc’. Тогава двамата взеха участие във фестивала “Сурва” в Перник, като част от сурвакарската група на пернишкото село Селищен дол. В интервю за “Преди обед” по bTV рапърът Моисей сподели, че е настръхнал от чувството да е сурвакар. “Не мога да ви го опиша. Това трябва да се преживее. Аз се радвам много, че почти всичките са млади хора.”, каза певецът пред bTV през 2018 година.

На 18 януари тази година Моисей дефилира в сурвакарски костюм и с лик по улиците на град Брезник по време на фестивала “Сурова”. Участието му беше заедно със самодейната сурвакарска група от София – “Йорданови АРТ и приятели”, която дебютира пред публика именно в Брезник.  Заедно с Моисей беше и неговия брат, който пък се превъплъти в тупанджия на сурвакарската група, която се отличи и след представянето си с обща снимка пред народно читалище “Просвещение-1870”.

На 5 февруари в интервю за сутрешния блок на БНТ 1, рапърът сподели, че всяка година се прави на сурвакар с пернишка група. Сега вече е обособена сурвакарската група “Йорданови АРТ и приятели”, която дебютира на фестивала в Брезник, разказа още Моисей.

Най-новата песен на рапъра е със заглавие “Елено” и съчетава мотиви от българския фолклор и трап музиката. Песента е в колаборация с диджей Borrix, а във видеото към парчето са включени кадри със сурвакари от групата “Йорданови АРТ и приятели”.

Снимка: Деси Зонева

Виж също...

Loading...