Ученик от Ателието по рисуване към брезнишкото читалище изненада учителката си с портрет на Васил Левски

Ученик от Ателието по рисуване с ръководител Михаела Михайлова към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” нарисува портрет на Васил Левски. Темата за портрета не е зададена от ръководителя на Ателието по рисуване, а от самия ученик, научи Zapadno.com.

Рисунката с Васил Левски е дело на младия ученик по рисуване Дейвид. “Щастлива съм, че децата сами изявяват желание и задават теми за рисуване. Задачата не беше никак лесна, но резултатът е страхотен. Развитието и надграждането на умения е едно от целите на ателието.”, сподели ръководителят на Ателието по рисуване Михаела Михайлова.

Васил Левски е синоним на свобода, смята ръководителят на Ателието по рисуване. “Силният характер, будният ум, несломимият дух и неизмеримата му смелост са го направили безсмъртен. Левски не е просто личност, а философия и пример, който не бива да се забравя. Той е символ на решителност и любов към родината. “Дела трябват, а не думи.” – послание, което е валидно и в наши дни. Днес сме свободни и от нас зависи каква история ще напишем. Децата са нашето бъдеще. Горда съм, че брезнишките деца са талантливи, умни, добри и дават най-доброто от себе си.”, сподели още Михаела Михайлова.

В курса се обучават деца на различни възрасти, а през месец ноември 2019 година се проведе първата изложба на младите художници.

Снимка: Михаела Михайлова

Виж също...

Loading...