Авариите по водопроводите в Брезнишко се отстраняват приоритетно в града и села, които се захранват от язовир “Красава”

Служителите на ВиК-Брезник работят приоритетно по отстраняване на авариите по водопреносната мрежа в град Брезник. Това каза за Zapadno.com началникът на ВиК-Брезник Димитър Димитров.

Авариите по водопреносните мрежи в общината са много и приоритетно се отстраняват повредите в населените места, които се захранват от язовир “Красава”. “Има много аварии и отстраняваме авариите в градската част с приоритет и тези села, които получават вода от язовира. Това е приоритет, за да не се губи голямо количество вода.”, каза началникът на ВиК-Брезник Димитър Димитров. Жителите на град Брезник и брезнишкото село Ноевци се захранват на 100 % с вода от язовир “Красава”. Частично и при определени периоди се снабдяват с вода от питейния язовир жителите на още няколко села в Брезнишко.

При отстраняването на аварии съдействие на служителите на ВиК оказват от Община Брезник. “От моя страна като ръководител на район “Брезник” съм доволен от кмета на Община Брезник. Винаги ми съдейства, винаги. За каквото съм отишъл при него, не съм се върнал без да ми помогне. Не мога да кажа никакви лоши неща за общинската администрация на Брезник в лицето на Васко Узунов.”, отбеляза началникът на ВиК-Брезник Димитър Димитров.

Виж също...

Loading...