Духов оркестър огласи град Брезник, където стотици отдадоха почит на паметника на Васил Левски – ВИДЕО

Брезничани и гости на града отбелязаха 147 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Възпоменателното събитие беше белязано с шествие, което премина по част от главните улици на Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Шествието се отправи от двора на средно училище “Васил Левски” и премина по улиците “Александър Филипов”, “Георги Ив. Бунджулов”, “9-ти септември” и завърши на централния градски площад. Знаменосци със знамето на брезнишката гимназия и духовият оркестър към Двореца на културата в Перник бяха най-отпред в шествието. Екипи на Районно управление-Брезник съдействаха за безпрепятственото преминаване на участниците в процесията.

На паметника на Васил Левски, който се намира в градинката до площада, се подредиха ученици, учители, представители на местната власт, институции и фирми. Сред стотиците присъстващите бяха представители на Национално дружество “Традиция” – Перник и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник. От Общински исторически музей-Брезник бяха подредили табла, които разказват за факти от живота и дейността на Васил Левски.

Рецитал и духова музика създадоха още по-голяма тържественост на събитието. Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи привествие по случай паметната дата. В края на програмата паметникът на Апостола на свободата беше отрупан с венци и цветя, които брезничани и гости на града поднесоха.

Вижте моменти от шествието и отбелязването на паметната годишнина чрез видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...