Областният управител на Перник: В региона почти няма земя, която да не се обработва

„Радва ме това, че в област Перник се вижда, че почти няма земя, която да не се обработва. Надявам се, че тази информационна кампания ще бъде полезна за всички земеделски производители. Желая успех на форума“. С тези думи се обърна областният управител инженер Емил Костадинов към участниците в информационната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите за “Директни плащания 2020”, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

На събитието присъстваха заместник-министърът Лозана Василева, директорът на Областна дирекция „Земеделие“-Перник Анна Цветкова и експерти, които отговаряха на поставените въпроси от земеделските производители. Прочетете още по темата в публикацията: Пчелните семейства в област Перник са се увеличили с 65 % за четири години, а добитият мед е бил с близо 70 % повече.

В рамките на срещата бяха обсъдени предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони през 2020 година, както и актуални въпроси относно държавните помощи. Стопаните бяха запознати с новите моменти в законодателството в сектор “Животновъдство“ и с преговорния процес на ниво Европейски съюз за общата селскостопанска политика след 2020 година.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...