Стотици дипляни за 75-годишнината на брезнишкото училище бяха раздадени при отбелязването на юбилея

Юбилейна дипляна за 75-годишнината на средно училище “Васил Левски” в Брезник беше раздавана на спектакъла “75 следовници на Апостола”, който се проведе вчера в брезнишкото читалище, предаде репортер на Zapadno.com.

Тиражът на дипляните е около 350 броя и показват различни моменти от времето, което учениците прекарват в училището. Освен на празничния спектакъл, дипляните се раздават и на учениците в учебното заведение. Инициатор и оформител за издаването им е преподавателят Савка Борисова, но в начинанието и помагат нейни колеги. Тази идея датира от отбелязването на 60-годишнината на училището, когато е издадена първата такава дипляна. “Първо включваме задължителната информация за училището, за да припомня част от историята. На нашата дипляна винаги има портрет на Левски. Но тази година, мога да кажа с удоволствие, портретът на Левски е направен от ученик от нашето училището – Дейвид Бисеров от 5-и клас. Винаги имаме и снимка на нашето училище. След това показваме на снимки това, което е свързано с живота в училището – учебните занимания, занимания по интереси, спортни дейности, туризъм. Разбира се това са само много нищожна част от снимките, които се натрупват за период от 5 години в училището.”, поясни преподавателят Савка Борисова.

В дипляната за 75-годишния юбилей на учебното заведение са включени рисунки на ученици и стихотворението “Моето училище” на Андрей Андреев, който е възпитаник в 11 “б” клас. На последната страница пък са показани ученици на паметници на Васил Левски в София, Карлово и Брезник. Тази година, на 8 февруари, четвъртокласници от брезнишкото училище са гледали постановка на детски театър в София, а след нея са посетили паметника на Апостола на свободата. Поместена е и снимка на брезнишки ученици със знамената на България и Община Брезник на паметника на Васил Левски в родния му град – Карлово. Снимката от 2017 година, когато възпитаници посетиха града на Апостола на свободата, чрез инициативата “Училище на колела”, която мината в Брезник финансира. В края на дипляната фигурира и снимка с ученици на паметника на Левски в Брезник от 18 февруари 2019 година, когато беше открит монументът. “Бих искала да има повече средства, така че за следващата годишнина дипляната да бъде по-голяма и в по-голям обем, за да покажем повече от дейността на нашите деца. Наистина има много неща, които могат да бъдат показани.”, добави Савка Борисова. Много от хората си пазят предишните дипляни от 60, 65 и 70-годишнината на брезнишкото училище.

Разгледайте снимки от юбилейната дипляна за 75-годишнината на училището:

Виж също...

Loading...