Юбилейният спектакъл на училището в Брезник предизвика много положителни емоции в учители, ученици и граждани

Спектакълът “75 години следовници на Апостола”, с който брезнишкото средно училище “Васил Левски” отбеляза юбилей и патронен празник, предизвика положителни емоции в учители, ученици и граждани, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът се проведе на 19 февруари в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. На входа на салона бяха връчени поздравителни адреси и плакети на 24 бивши и настоящи преподаватели в учебното заведение. В началото на спектакъла бяха поздравени хората и фирмите, оказали съдействие за провеждането на събитието. Поздравителни адреси за годишнината и юбилея на училището пък бяха получени от местната власт в Перник, областния управител на Перник, Общински исторически музей-Брезник, основното училище в село Ноевци, брезнишката детска градина “Брезица”, други учебни заведения в региона и организации. Участие в спектакъла взеха ученици от различни класове и извънкласни форми на обучение.

Стотици зрители изпълниха залата, за да усетят двойния празник на брезнишката гимназия. Изпълненията и превъплъщенията на възпитаниците на училището предизвикаха бурни аплодисменти и положителни отзиви от страна на публиката. Със специални плакети бяха удостоени министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Община Брезник Васил Узунов и началникът на Регионално управление на образованието-Перник Ваня Коконова.

Виж също...

Loading...