На граничния пункт в Трънско конфискуваха килограм и половина месни продукти, които туристи от Сърбия се опитали да вкарат

Месни продукти от Сърбия са били конфискувани на граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” в Трънско. Случаят с конфискуваните месни продукти е от последните 2 седмици, предаде репортер на Zapadno.com.

Наблюденията на граничните контролни органи на границата със Сърбия са, че през последните месеци опитите за внос на месо и месни продукти от съседната държава са намалели. Въпреки това не липсват и случаи на месо и месни продукти, които граничните полицаи конфискуват. Най-скорошният такъв се е случил преди около 2 седмици, поясниха от Гранично полицейско управление-Трън по време на заседание на Областна епизоотична комисия.

Количеството на конфискуваните месни продукти е било 1 килограм и около 300 грама. Стоката е била складирана в специален за тази цел контейнер, който се събира от представители на Областна дирекция по безопасност на храните-Перник. “Сега е хубаво е, че движението през този сезон е слабо. Все още не е започнал активният туристически сезон, когато има повече хора и се изкушават да си купят нещо от Сърбия.”, поясни Светослав Василев от Гранично полицейско управление-Трън.

Контролът за внос и износ на свинско месо и продукти от него през граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” продължава. Мерките, които бяха предприети през 2019 година са във връзка със случаите на Африканска чума по свинете в страната ни.

Виж също...

Loading...