Нов вариант на песен за село Бегуновци изпълни женска фолклорна певческа група “Седмошарица” – ВИДЕО

Нов вариант на песента “Айде да бегаме в Бегуновци” беше изпълнен от женска фолклорна певческа група “Седмошарица” към пернишкото народно читалище “Нови хоризонти-2009”, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро певиците на групата гостуваха в брезнишкото село Бегуновци по повод отбелязване на празника Трифон Зарезан, в който взеха участие със свои изпълнения. При посещението си формацията разгледа местния Етнографски музей, който се помещава в сградата на кметството и читалището.

По време на посещението в музея ръководителят на “Седмошарица” Елена Димитрова сподели, че е свързана със селото, откъдето е първият и съпруг. Тя разпозна и фамилията на първия си съпруг – Лолини, която е сред 49-те рода, които са описани в списък в музея. “Хубаво е да се връщаме към корените, не само като място за живеене. С идването сега разгледахме музея и просто попадам в моя свят. Ние сме израсли с тези неща, които се показват.”, каза Елена Димитрова.

Женската фолклорна певческа група “Седмошарица” създаде настроение с изпълненията си по време на отбелязване на Трифон Зарезан. Певиците изпълниха и песента “Айде да бегаме в Бегуновци”, но в нов вариант. “Моята солистка, която е на 80 години, пътувайки насам си редактира една песен, която ще изпее също за Бегуновци.”, добави ръководителят на групата Елена Димитрова.

Вижте как групата огласи Бегуновци с песен за селото, която камерата на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...