Община Брезник отбелязва националния празник на ново място и с участие в общобългарска инициатива

Традиционно честване на националния празник на Република България – 3 март ще се проведе в град Брезник. Различното тази година ще бъде местоположението за провеждане на празничната програма, предаде репортер на Zapadno.com.

В честването на 3 март ще вземат участие деца от брезнишката детска градина “Брезица”, ученици от основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци, членове на извънкласни клубове към брезнишкото средно училище “Васил Левски”, самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Отбелязването няма да бъде пред брезнишкото читалище, както е всяка година, а ще е пред зала “Военен клуб” на Общинския исторически музей-Брезник (бивш ДНА). Причината за изместване на местоположението е ремонтът на централния градски площад. Това поясни за читателите на Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

За втора поредна година Брезник ще се включи в инициативата “Пробуждане с хоро”. През 2020 година общобългарската инициатива ще се проведе за пети път в различни краища на страната и в чужбина. Инициативата “Пробуждане с хоро” се провежда по идея на „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“, а целта и е възраждане на българщината.

Отбелязването на националния празник ще започне в 11:00 часа.

Виж също...

Loading...