Регионална здравна инспекция-Перник разпространи полезни съвети и временни насоки, свързани с коронавируса

Регионална здравна инспекция-Перник разпространи важна информация, която е свързана с новия коронавирус COVID-19. Сред информацията са въпроси и отговори за вируса от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, научи Zapadno.com.

Новият коронавирус COVID-19, е идентифициран в Китай в края на 2019 година и е нов щам на коронавирус, който досега не е бил откриван при човека. Коронавирусите са вируси, които циркулират сред животните, но за някои от тях се знае, че засягат хората. След като заразят хората, те могат евентуално да се предават от човек на човек. Известен е широк кръг от животни, които са източник на коронавируси. Например, вирусът, причиняващ Близкоизточен респираторен синдром (MERS-CoV) е коронавирус, произхождащ от камили, а тежкият остър респираторен синдром (ТОРС) произхожда от котки – циветки. Това става ясно от въпроси и отговори относно новия коронавирус.

Един от съветите на здравните власти е да мием често ръцете си. Научете как още можем да предпазим себе си и околните. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията издаде временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от
лечебни заведения. Документът е предназначен да осигури насоки за почистване в обекти, различни от лечебни заведения (например стаи, офиси, транспорт, училища и други), където потвърдени случаи на заболяването 2019-nCoV са пребивавали преди хоспитализация. Насоките са изготвени на база настоящите знания за COVID-19, както и на данни от проучвания за други коронавируси. Причинителят на настоящите взривове от остро респираторно заболяване – 2019-nCoV (род: Betacoronavirus), принадлежи към семейство Coronaviridae – обвити, едноверижни РНК вируси. В повечето случаи, коронавирусите се пренасят чрез големи респираторни капки и при контакт, става ясно от временните насоки.

Виж също...

Loading...