От училището в Трън се поставя началото на патриотична инициатива

Областният управител на Перник инженер Емил Костадинов стартира патриотична инициатива от град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата е под надслов “Мила Родино”, а идеята и е да възпитава деца и младежи на патриотизъм. Средно училище “Гео Милев” в град Трън е първото учебно заведение в област Перник, в което стартира “Мила Родино”. Инициира се от областния управител на област Перник.

Областният управител инженер Емил Костадинов беше посрещнат на входа на училището с погача и мед, а представители на местната власт го придружиха. Във фоайето на първия етаж го очакваха ученици. Там членове на клуба по художествено слово и танци го поздрави. По време на посещението бяха посетени няколко учебни кабинета. Училището и ученици получиха подаръци от областния управител, които са по линия на инициативата.

Патриотичната инициатива „ Мила Родино“ е лична кауза и идея на областния управител на Перник. Чрез изработването и разпространението на специални тетрадки с българския трикольор и логото на Областната администрация инженер Емил Костадинов ще провокира вниманието и интереса на учениците в областта към историята, ценностите и силата на българския род. Инициативата започва навръх националния празник, а амбицията е бързо да намери широко разпространение както в областта, така и в цяла България. „Даваме началото на тази инициатива в Трън, защото това е общината, която е най-близо до границата ни със Сърбия. С „ Мила Родино“ ви приканвам да си припомняме по-често корените на българщината, силата на народа ни през вековете, изпитанията и ценностите, завещани от дедите ни. Родният трибагреник и националният химн са онези символи на България, от които винаги може и трябва да черпим сила и самочувствие.“, сподели инженер Костадинов, цитиран от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Областният управител подари и знамена за сградите на гимназията и детската градина в Трън. Областният управител използва възможността, макар и в аванс, лично да поздрави хората в Трън за Баба Марта с пожелания за здраве, късмет и щастие. Учениците на гимназията не скриха вълнението си от специалната мисия, която им възложи и му връчиха кошничка, изработена от сръчните им ръце в часовете по интереси.

Благодарност за родолюбивата инициатива изказаха кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и директорът на училището Костадинка Крумова. Те се похвалиха на инженер Костадинов с компютърна залата, която е оборудвана с чисто нова техника с пари, осигурени от Министерството на образованието и науката. С отпуснатите 35 000 лева учебното заведение е закупило още шест мултимедии, принтери и лаптопи. „Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!“, си пожелаха всички в края на срещата.

Виж също...

Loading...