Трънско гостоприемство: Областният управител получи керемида с рисунка и каза добри думи за изложбата базар – СНИМКИ

Областният управител на Перник инженер Емил Костадинов посети мартенската изложба базар на площад “Владо Тричков” в град Трън. Официалният гост на пограничния град си тръгна с подаръци от тематичното събитие, предаде репортер на Zapadno.com.

Посещението беше част от стартирането на инициативата “Мила Родино”, която започна от трънското средно училище “Гео Милев”. Прочетете още по темата в публикацията: От училището в Трън се поставя началото на патриотична инициатива. Местната власт на Трън се изяви като добър домакин и показа мартенската изложба базар, в която институции от града участват. Свои мартеници, картички и сувенири за Баба Марта бяха изложили средно училище “Гео Милев”, фондация ПИНК, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за обществена подкрепа “Дъга”, Ателието по изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и детска градина “Ален мак”.

На щанда на Център за обществена подкрепа областният управител изтегли късметче. По време на обиколката той се спря и на щанда на Ателието по изобразително изкуство към трънското читалище, откъдето си тръгна с подарък – изрисувана турска керемида. Областният управител получи и други подаръци от институциите, сред които мартеници и картичка. Той се спря и на щанда на детска градина “Ален мак” и връчи на директорката знаме и патриотични тетрадки от инициативата “Мила Родино”. На тръгване той пусна 20 лева в кутията за събиране на средства от продадени артикули на детската градина.

Впечатленията на областния управител на Перник от изложбата базар са положителни. “Много харесвам ръчно изработени неща, защото човек влага нещо от себе си, когато го прави. Още по-хубавото е, когато се включват тези институции и най-вече деца.”, каза инженер Емил Костадинов пред Zapadno.com.

Разгледайте снимки от посещението на областния управител на изложбата базар, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...