Брезник подготвя второ издание на детския фестивал „Видовденчета“ през месец юни, подкрепа има и за други значими инициативи

Инвестиционното дружество, което реализира свой минен проект в Брезник, обяви първите проекти, които ще получат средства през 2020 година по линия на Договора за сътрудничество между компанията “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Една от инициативите е тазгодишното издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, който ще се проведе за втора година. “13 юни 2020 година – запазете си този съботен ден, за да се качите на Бърдото и да посетите Видовденчета – фестивал на детското творчество. Инициативата получава подкрепа от нас още от етапа на предварителна подготовка, през реализирането на първото издание, до днес. Тази година отново могат да разчитат на финансова помощ от „Асарел-Инвестмънт“ чрез Договора за сътрудничество, подписан между фирмата и Община Брезник.”, съобщиха от компанията-инвеститор в общината.

Друга инициатива, която получава подкрепа е честването на 150-годишния юбилей на читалищната дейност в Брезник. Брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” тази година ще отбележи своята кръгла годишнина. Още в края на 2019 година мината посвети своя благотворителен календар на културната институция и набраните средства от кампанията с календара също бяха за подпомагане на събитията за юбилея.

Третата инициатива, подкрепена със средства от годишното дарение на инвеститора, е изграждането на военен паметник в брезнишкото село Гигинци. Наскоро от сдружението “Изграждане на паметник на загиналите във войните за Освобождение и Национално обединение на България военнослужещи от с. Гигинци” оповестиха за подкрепата, която компанията оказва. Прочетете още по темата в публикацията: Мината в Брезник дари 1/3 от сумата за войнишкия паметник в село Гигинци.

Чрез Договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник ще бъдат осигурени средства и за други проект, които ще се определят след процедура по кандидатстване и одобрение.

Снимка: “Трейс Рисорсиз” 

Виж също...

Loading...