Националният празник в Брезник ще бъде отбелязан с издигане на знамена и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски

Община Брезник организира отбелязване на националния празник на Република България – 3 март. Въпреки отмяната на публичните мероприятия и общоградското честване на празника, отбелязване на тържествената дата ще се проведе, съобщиха за читателите на Zapadno.com от общинската администрация.

Припомняме, че на 28 февруари кметът на Община Брезник Васил Узунов издаде заповед за отмяна на публичните мероприятия, както и предвиденото общоградско честване за 3 март. Причината за отмяната на публичните мероприятия е недопускането на разпространение на остри респираторни заболявания сред населението.

На 3 март знамената до сградата на Община Брезник ще бъдат тържествено издигнати. Участие в отбелязването на националния празник ще вземат представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. След издигането на знамената при Общината, ще бъдат поднесени цветя на паметника на Васил Левски на централния градски площад. Отбелязването на националния празник в Брезник ще започне в 11:00 часа, а всеки който желае може да се присъедини, отбеляза заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Loading...