Община Брезник продължава с опитите да се възобновят пътническите превози за Божурище

Опитите за възобновяване на пътническите превози между общините Брезник и Божурище продължават. Администрацията в Брезник се опитва да договори комбинации, чрез които пътниците да имат превоз до Божурище, предаде репортер на Zapadno.com.

Автобусната линия между общините Брезник и Божурище е част от републиканската транспортна схема. Линията е към маршрут за движение на територията на Столична община. Към момента пътнически превози се изпълняват от столицата до село Делян, което попада в територията на Софийска област. Пътнически превози от Делян до град Брезник не се изпълняват от лятото на 2019 година, когато фирмата-изпълнител сама се отказа да извършва курсове. Фирмата извършваше превози и по линията между Брезник и Сливница.

През последния месец Община Брезник е водила преговори със Столична община. “Автобусите, които вървят до момента са до Делян. Разстоянието, което остава до Брезник е около 7 километра. Въпросът е, че когато е между тези две области, София област не получава компенсации за високопланински. Предишният превозвач се е отказал поради нерентабилност. Може би там пътуват повече хора лятото, събота и неделя.”, каза кметът на Община Брезник Васил Узунов и отбеляза, че трябва да се реши проблемът за работещите в Божурище. На този етап се водят преговори и с фирма за пътнически превози, която да помогне в създалата се ситуация.

Виж също...

Loading...