На голям екран в Брезник: Хитовият български филм “Доза щастие” ще бъде прожектиран безплатно в читалището

Филмът „Доза щастие“ ще бъде прожектиран в град Брезник през следващата седмица. Инициативата за прожекцията е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник. Това съобщи за читателите на Zapadno.com секретарят на Комисията Емилия Свиленова.

Прожекцията се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която е председателствана от Мария Добревска. Филмът пресъздава истинската история на журналистката Весела Тотева, която е описана в биографичната й книга „Падение и спасение“. Лентата вече официално е включена в образователните инициативи на Министерството на образованието и науката. “Просто си казахме, „трябва да направим прожекция и в Брезник”. На 10-ти март създателите на лентата ще гостуват в града ни. Заедно с тях идват  психолог, а също и бивш зависим от дрогата. Самата Валентина Каролева и още известни телевизионни звезди ще бъдат наши гости.”, поясни още секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Емилия Свиленова.

Каузата цели да даде гласност на проблема и да запознае младите хора на достъпен език с рисковете, които употребата на наркотични вещества носи за живота и здравето им. Това е една история, дошла от истинския, реален живот, който се случва и днес. Това е един безкрайно дълбок и смислен филм, като кауза. Каузата на самата Весела Тотева – да бъде опазено новото поколение от демона на наркотиците, отбеляза още Емилия Свиленова. “Нашият призив е да говорим по-често с децата си на тези теми. Нека не подминаваме проблема с дрогата. Каним всички ученици и младежи, над 14-годишна възраст, на прожекцията на филма пресъздаващ една истинска история, филмът на Яна Титова.”, добави още секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Емилия Свиленова.

Филмът “Доза щастие” излезе по кината на 8 ноември 2019 година. Брезник е сред първите градове в страната, които ще са част от националното турне на филма. До момента “Доза щастие” е гледан от близо 100 000 зрители. Прожекцията в град Брезник ще бъде на 10 март от 14:00 часа в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Входът ще бъде свободен.

В публикацията са използвани снимки от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...