“Бюро по труда”: Трън изпрати януари без нито едно работно място, а в Брезник бяха обявени четири позиции

Повишение на безработицата се наблюдава в първите месеци на 2020 година в област Перник. Това става ясно от данните на дирекция “Бюро по труда”-Перник, предаде телевизия “Кракра“.

По обясними причини по-малко са обявените свободни работни места през месеците януари и февруари. През месец януари 2020 година заявените работни места в дирекция “Бюро по труда”-Перник са 196. “От които преобладават в Перник 179. За съжаление Трън и Ковачевци няма обявено, едно има за Земен обявено работно място. Радомир са 12, Брезник са 4.”, каза директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

“Явлението “януари – февруари” всяка година имаме леко покачване. Но то наистина е незначително – 100 човека не са някакъв сериозен процент увеличение. Ние ще продължим активно да работим с продължително безработните лица, с младите хора, младежите до 29. Търсейки им работа, обучавайки ги в допълнителни умения и компетентности.”, каза по телевизия “Кракра” директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов и отбеляза, че през 2019 година продължително безработните лица са намалели.

Виж също...

Loading...