Езиковата школа към брезнишкото читалище с признание на международно ниво от Британския съвет

Школата по чужди езици с ръководител Таня Атанасова към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” получи престижно признание. Езиковата школа се сдоби със сертификат и плакет за постигнати резултати и ползотворно сътрудничество от международната организация на Обединеното кралство за културни връзки и образователни възможности – Британски съвет, съобщи за Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Школата придоби Бронзов статут, а отличието е по партньорската програма Addvantage. Британският съвет е организация, която провежда над 3 милиона изпита в цял свят и е първият оторизиран център на “Кеймбридж”. Изпитите, които предлагат са широко признати от училища, университети и работодатели в България и по света. През 2019 година, възпитаници на Школата по чужди езици към брезнишкото читалище придобиха 6 международни сертификата на университета “Кеймбридж”, като постигнаха изключително високи резултати.

Партньорската програма Addvantage, която се провежда всяка година от 1 януари до 31 декември. Чрез тази партньорска програма се получават много преимущества за ученици, учители и институции. Някои от тях са специфични за изпитите на “Кеймбридж” или IELTS, а някои валидни за всички членове.

Снимка: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...