Инвеститорът във вилно селище над Главановци иска среща с кмета на Трън, проектът е обявен за продажба и няма разрешително за строеж

През последните седмици се наблюдава раздвижване около проекта за вилно селище над трънското село Главановци, научи Zapadno.com.

Наскоро багер проправил път към местността “Тулбак” в землището на селото, където има идея да се изгради селище със 70 къщи. Местни жители в Главановци пък мълвят, че е започнало изграждането на ограда в местността.

В Община Трън има внесен идеен проект за селището, но строително разрешение все още няма. Това поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова пред репортер на Zapadno.com. “Имам информация, че са започнали подготвителни работи. Може би до седмица-две ще се срещнем и с инвеститора. Човекът има идея да направим среща, но го очаквам да определим ден и час, в който да се срещнем.”, каза кметът на Трън.

Най-мащабното инвестиционно предложение в сферата на туризма в Трънско първоначално предвиждаше изграждане на път с широчина 4 метра, свързващ Главановци с вилното селище, както и 150 къщички, всяка от които с разгърната застроена площ до 250 квадратни метра. През 2018 година Zapadno.com информира своите читатели, че инвеститорът на бъдещото вилно селище край село Главановци намали наполовина броят на къщите – от 150 на 70. Тогава предстоеше главният архитект на Община Трън да издаде виза за проектиране.

През 2019 година пък в сайт за покупко-продажба на имоти се появи обява за продажба на парцела с цялостния проект за вилното селище. Обявата е актуална и към днешна дата, става ясно от сайта imot.bg.

Виж също...

Loading...