Прожекцията на “Доза щастие” в Брезник се отменя заради грипната епидемия, но филмът ще бъде показан през следващите месеци

Филмът “Доза щастие” няма да бъде прожектиран в град Брезник на 10 март. Причината за отмяната на прожекцията е обявената грипна епидемия на територията на цялата страна, съобщиха за Zapadno.com от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник.

Филмът трябваше да бъде прожектиран безплатно през следващата седмица в народно читалище “Просвещение-1870”. “За съжаление по повод заповедта на министъра на здравеопазването и предписанията да бъдат отменени масовите мероприятия, се налага да отменя прожекцията на филма “Доза щастие”. Такава ще има, но през някой от следващите месеци.”, съобщи секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Емилия Свиленова.

Вчера Министерство на здравеопазването обяви грипна епидемия на територията на цялата страна в периода 6 – 11 март. Със заповедта се преустановяват учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчано беше се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

Виж също...

Loading...