Заведения и търговски обекти в Брезник и Трън спазват изискванията на властите в извънредното положение – СНИМКИ

Заведения в градовете Брезник и Трън временно преустановиха работа. Мярката е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази сутрин централните улици на Брезник осъмнаха със затворени кафенета, ресторанти, кръчми и заведения за бързо хранене. Част от други търговски обекти в града също временно затвориха. Работят предимно магазините за хранителни стоки, но и други търговци, за които не се касае забраната за временно затваряне. Ресторанти и заведения за бързо хранене могат да работят, но само с доставки по домове и офиси.

За групови посещения временно са затворени двете изложбени зали на Общински исторически музей-Брезник.

Положението в град Трън е идентично с това в Брезник. Заведенията и ресторантите не работят. Отворени са предимно хранителните магазини, но работят и други търговци, за които не се отнася временната забрана. На много места работещите търговски обекти са поставили надписи на входовете, които ограничават броя на влизащите клиенти в помещенията.

Снощи министърът на здравеопазването направи промени в заповедта, която е във връзка с въведеното извънредно положение в страната. Промените засягат предимно търговците, но при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Заповедта на министър Ананиев може да намерите тук.

В създалата се ситуация е важно всеки да запази спокойствие и по възможност да ограничи социалните си контакти. Презапасяването с хранителни продукти също не е необходимо, тъй като според информация от властите в страната има храна за 2 години.

Разгледайте снимки от актуалната обстановка по главните улици на Брезник и Трън, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...