Училището в град Брезник продължава обучението по интернет чрез електронна платформа

В условията на извънредна ситуация средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще продължи дистанционно обучението на ученици, научи Zapadno.com.

Припомняме, че в срок до 29 март всички училища, детски градини и ясли в страната остават затворени за ученици и деца поради обявеното извънредно положение заради разпространението на коронавируса COVID-19. В края на работната седмица министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че от понеделник (16 март) се очаква 90 % от училищата да започнат дистанционно обучение чрез създадени вече канали.

Сред учебните заведения, които ще обучават ученици дистанционно е това в град Брезник. Дистанционното обучение ще продължи в домашни условия от 16 март чрез електронната платформа shkolo.bg. За повече информация ученици и родители трябва да се свързват с класните ръководители, става ясно от заповед на директора на училището. От учебното заведения апелират да се спазват изискванията на Министерство на здравеопазването.

В платформата skolo.bg са регистрирани близо 1 милион потребители. От тях 50 000 учители и 950 000 ученици и родители, които ежедневно ползват платформата през уеб браузър или мобилно приложение. Комуникацията с тях е възможно да се случи моментално посредством модул “Комуникация”.

Регионално управление на образованието-Перник също направи съобщение във връзка със създалата се ситуация. Съобщението е адресирано към ученици, родители, директори и педагогически специалисти. “Уважаеми ученици, времето, прекарано вкъщи, е наложително да използвате за продължаване на Вашето образование – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще Ви преподават дистанционно. Поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате с помощта на учителите и самостоятелно. Ограничете максимално достъпа си до обществени места и физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.”, апелират от Регионалното управление на образованието.

За родителите е важно да знаят, че учителите ще имат връзка с тях чрез електронните дневници (в Пернишка област всички училища работят с такива) и чрез родителските групи, в които са включени. “Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители.”, поясняват още от Регионално управление на образованието-Перник.

Директорите и педагогическите специалисти в област Перник са призовани да спазват определени изисквания, които може да прочетете като натиснете тук.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...