В помощ на пътуващите: Информация за възможностите за преминаване на граници заради ограниченията на различни държави във връзка с разпространението на COVID-19

Във връзка с разпространението на COVID-19 и мерките, които вземат редица държави за ограничение на потоците през границите си, от Министерството на туризма следят внимателно изключително динамичната ситуация, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

За информация на пътуващите български граждани припомняме, че Ситуационният център към Министерството на външните работи информира непрекъснато за настъпилите промени. Последна най-актуална информация може да намерите на сайта на Министерство на външните работи и на линка: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing.

Експертната работна група, създадена след обявяването на извънредно положение, работи в непрекъснат режим и отговаря на запитвания и сигнали от заинтересованите страни – потребители на туристическите услуги и туристическия бранш. Министерството на туризма продължава да следи оперативно развитието на извънредната ситуация и е в готовност и според правомощията си да окаже съдействие на туристите.

От Министерството на туризма припомнят призива на Министерство на външните работи към сънародниците ни в България и чужбина да се въздържат от пътувания извън или към България в периода на извънредното положение, гласувано от 44-тото Народно събрание, както и да спазват стриктно указанията на властите у нас и в чужбина.

Виж също...

Loading...