Община Трън предлага закупуване на храни, заплащане на месечни сметки и други социални услуги на групи от населението

Общинската администрация в Трън предлага социални услуги на определени хора от населението в общината, сред които са самотно живеещи и лица с увреждания, научи Zapadno.com.

По-рано днес от Община Трън разпространиха съобщение, което е във връзка с епидемично разпространение на коронавируса COVID-19, обявеното извънредно положение в страната, възникналата извънредна епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки на територията на цяла България. Според съобщението администрацията предлага социални услуги, които ще се изпълняват при спазване на предписанията на здравните органи.

Услугите са насочени към следните групи от населението: самотно живеещи възрастни хора, без близки и роднини в населеното място; хора с увреждания, които нямат личен или социален асистент, домашен помощник или асистент по Закона за личната помощ; възрастни хора, живеещи в населени места без търговски обекти и редовен обществен транспорт; самотни родители на малки деца.

Предлаганите социални услуги са ежедневно доставяне на топла храна, закупуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост със средства на потребителите, заплащане на месечните сметки за потребление на електрическа и топлинна енергия, вода, телефон и други разходи и съдействие за снабдяване с предписани лекарства.

Заявяването на потребността от социални услуги може да се отправя към заместник-кметът на Община Трън Десислава Димитрова. Научете как може да се свържете с нея, като натиснете тук.

Виж също...

Loading...