Кметът на Брезник въведе вечерен час за малолетни и непълнолетни, които трябва да са у дома след 20 часа

Вечерен час ще бъде в сила от утре (19 март) на територията на община Брезник. Това е една от превантивните мерки, които са оповестени в нова заповед от кмета на Община Брезник Васил Узунов.

Вечерният час ще бъде в сила от утре и ще трябва да се спазва от малолетни и непълнолетни лица. Те ще трябва да са у дома след 20:00 часа. Мярката е във връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната и актуализираната заповед на министъра на здравеопазването от 13 март.

Освен това се забранява събирането на групи на обществени места – улици, площади, стадиони, градинки, паркове, детски и спортни площадки и други.

Контролът на разпределените мерки трябва да се осъществява от кмета на Ноевци, кметските наместници на останалите села в общината и определените служители от общинската администрация, съвместно с органите на МВР.

В други райони на страната също бяха въведени вечерни часове заради обстановката. В Белица, Чирпан, Чепеларе, Нова Загора, Девин и други места са с вечерни часове и още превантивни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Виж също...

Loading...