Полицията призовава жители на област Перник: Спазвайте домашната карантина, ако сте се завърнали от чужбина, за да не попаднете под наказателно преследване

Полицията призовава жителите на областта, които се завръщат от чужбина, строго да спазват задължителна домашна карантина за срок от 14 дни, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Мярката е наложена със заповед на министъра на здравеопазването, свързана с предотвратяването и разпространението на вируса COVID-19 на територията на страната. Напомняме на гражданите, че с направени изменения от Народното събрание в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

Апелът на Областна дирекция МВР-Перник към завръщащите се в областта от чужбина е да не нарушават карантината, за да не попадат под наказателно преследване. За всички установени случаи се образуват досъдебни производство за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Виж също...

Loading...