Властите затегнаха контрола по пътуването на хора между населените места в страната заради извънредното положение

Министърът на здравеопазването издаде нова заповед във връзка с мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19. Новите мерки влизат в сила от полунощ и касаят територията на цялата страна, съобщават от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Със заповедта се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Ще се обособят контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще се извършват проверки на целта на пътуването на гражданите.

През контролно-пропускателните пунктове ще се пропускат за преминаване лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност, гласи заповедта.

Освен това се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...