Земеделец от Брезнишко: Аз днес НЯМА да си остана вкъщи, защото вирусът ще мине, а хората трябва да се хранят

Земеделски производител от Брезнишко се обърна с призив към всички свои колеги в страната. Той показа, че в създалата се ситуация няма да е у дома, а ще обработва земята, която го храни, видя Zapadno.com.

Земеделецът е от брезнишкото село Садовик и показа как работи чрез снимка във Фейсбук групата “Обединение земеделски производители (ОЗП)“. “Аз днес НЯМА да си остана вкъщи, защото съм земеделски производители, защото трябва да обработя земята, защото вируса ще мине а хората трябва да се хранят. Бъдете здрави колеги и спорна работа.”, сподели земеделският производител Венцислав Митков.

В последната седмица всички сме свидетели на крути мерки, които предприема властта в България с цел ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19. Много малки и средни бизнеси се наложи да преустановят дейността си като мярка в борбата срещу коронавируса. Работодателски организации вече алармират за предстоящи фалити на фирми или съкращаване на служители заради извънредното положение. Дали правителството ще успее да предотврати лошия сценарий за малкия и среден бизнес, така както въвежда строги мерки срещу разпространението на COVID-19 – предстои да разберем.

Снимка: Венцислав Митков

Виж също...

Loading...