Община Брезник организира кампания за набиране на доброволци, в която може да се включи всеки жител

Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи апел към населението във връзка с кампания за набиране на доброволци. Всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства, става ясно от обръщение на кмета.

Доброволците ще помогнат за осигуряване на социален патронаж на на най-рисковата група – възрастните хора. “Уважаеми съграждани, страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки. Обръщам към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци. Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна по домовете им, да ги снабдявате с лекарства, продукти от първа необходимост и други. Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалната здравна инспекция, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства.”, поясни кметът Васил Узунов.

Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на населени места в общината, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора, добави още кметът на Община Брезник. Всеки, който желае да се включи в кампанията за набиране на доброволци може да се запише на електронната поща: obshtina_breznik@abv.bg или чрез позвъняване на телефон: 07751/20-10. Важно е да бъдат посочени три имена и телефон за връзка на доброволеца.

“За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства. Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени. В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят. Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!”, каза още кметът на Община Брезник Васил Узунов.

Виж също...

Loading...