Две КПП-та по главни пътища към община Брезник и без патрулки в отсечката през пернишкото село Мещица

Два контролно-пропускателни пункта са обособени по главни пътища, които водят към община Брезник, установи проверка на Zapadno.com.

Към 13:30 часа две патрулки са препречили едното платно по път I-6 в пернишкия квартал “Бела вода”. Те спират и проверяват моторни превозни средства, които се движат в посока Радомир и Батановци. Така пътуващите от Перник към Брезник или села в общината, които са се запътили да преминат през град Батановци, попадат на полицейска проверка.

Контролно-пропускателен пункт е обособен и по път III-638 между общините Брезник и Божурище. Полицейските екипи са се позиционирали на разклона за брезнишкото село Бабица, малко след отбивката на “Бабишка спирка”. В отсечката между общините Брезник и Перник, през пернишкото село Мещица, няма контролно-пропускателен пункт. От пресцентъра на МВР поясниха, че обстановката е динамична и ситуацията се променя непрекъснато. Обособяването на контролно-пропускателни пунктове в страната се определя на областно ниво.

Специалният пропускателен режим е въведен и на изходите от област Перник към съседните областите Кюстендил и Софийска. Мярката е предприета със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Според заповедта са обособени контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и се извършват проверки на целта на пътуването на гражданите. Пълният текст на документа може да прочетете като натиснете тук.

Изключение за преминаването се прави при следните случаи: при неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или негови близки; завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност, става ясно от заповедта.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...