Възрастни и хора с увреждания могат да получават безплатна психологическа подкрепа от специалисти по телефона

До края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (телефон 080088001), ще предоставя безплатна психологическа подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания. За целта бяха подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Свети Климент Охрдиски“, които всеки ден от 9 до 17 часа ще консултират нуждаещите се, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Колцентърът на Министерство на труда и социалната политика ще продължи да дават и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и други.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (телефон 116111). На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. Психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в Бюрата по труда.

Виж също...

Loading...