Заведения и търговски обекти в Брезнишко спазват мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса

Не са установени нарушения на заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на Община Брезник във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на миналата седмица кметът на Община Брезник издаде заповед във връзка с обявеното извънредно положение в страната и заповедта на министъра на здравеопазването за ограничаване на разпространението на коронавируса. Сред мерките в заповедта са стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания в търговските обекти, които продължават да функционират в общината. Друга мярка, която пък беше наредена от министъра на здравеопазването, е преустановяване посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и други. На ресторанти и заведения за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Заведенията за обществено и бързо хранене на територията на община Брезник не работят. Други обекти пък работят, но при спазване на изискванията. В магазините е въведена организация за влизане на ограничен брой клиенти. До момента не са констатирани нарушения на разпорежданията за търговските обекти. Това поясни заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...