Заведения и търговски обекти в Трънско спазват ограничителните мерки, които министърът на здравеопазването разпореди

Заведенията и търговските обекти в община Трън са предприели мерки и спазват изискванията, които министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19 в страната, предаде репортер на Zapadno.com.

В първата работна седмица след въведеното извънредно положение в страната на територията на община Трън са били извършени съвместни проверки с представители на общинската администрация и Районното полицейско управление. Проверките са били във връзка със спазването на заповедта на министъра на здравеопазването за преустановяване посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведения за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Общинската администрация и Районно управление-Трън не са установили нарушения на мерките, които здравните власти разпоредиха. “Спазва се всичко, което е дадено като указания във връзка със заповедта на министъра. Пропускателният режим се спазва и се извършва дезинфекция. Затворени са барове, кафенета, игрални зали, клубове на пенсионера.”, поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. В края на миналата работна седмица специалисти от Регионална здравна инспекция-Перник и представители на Общината са извършили обиколка на обектите в Трън.

Министърът на здравеопазването издаде и друга заповед, която касае всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, на които не е забранено извършването на определена търговска дейност. Те трябва да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60-годишна възраст в помещенията, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито, като указват необходимостта да се спазва дистанция от най-малко 1 – 1 метър и половина между лицата, става ясно от заповед от 19 март.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...