Местната власт в Брезник: До момента на територията на общината няма заразени с коронавирус

Представители на местната власт в община Брезник успокоиха населението с добрата новина, че до момента няма регистриран случай на заболял с коронавируса COVID-19, видя Zapadno.com.

По-рано днес кметът на Община Брезник Васил Узунов оповести в публикация във Фейсбук профила си, че няма положителна проба на заразен с коронавирус в региона. “По данни от Национална лаборатория, до момента на територията на община Брезник няма заразени с коронавирус. Моля, всички да продължим да спазваме ограниченията на извънредното положение. Да си останем вкъщи.”, призова кметът Васил Узунов.

Председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков също успокои хората чрез публикация във Фейсбук. “Уважаеми съграждани! За Ваше успокоение и информация, към настоящия момент на територията на Община Брезник, няма потвърдени положителни проби за Ковид – 19! Има вече излезли такива ОТРИЦАТЕЛНИ, на хора дали симптоми! Бъдете спокойни, здрави и спазвайте правилата! Лек ден на всички !!!”, сподели председателят на Общинския съвет Иван Тинков.

В допълнение от Zapadno.com: Към момента (13:50 часа) няма официална информация от Националния оперативен щаб или Регионална здравна инспекция-Перник за заразени с коронавируса на територията на община Брезник.

Нека жителите на община Брезник бъдат спокойни в тази ситуация и да не вярват на слухове. Неведнъж информационният сайт Zapadno.com е попадал на клюки или фалшиви новини, които след проверка са се оказвали празни приказки от типа “една съседка ми каза”. А на злите езици в Брезнишко, които се опитват да всяват смут и паника в ситуацията – стоите си вкъщи и запазете изкривяването на реалността за след извънредното положение.

Виж също...

Loading...