От социалните услуги, които Община Трън предоставя по време на извънредното положение, са се възползвали няколко човека

Няколко човека са се възползвали от социалните услуги, които общинската администрация в Трън обяви, че предоставя в условията на обявеното за страната извънредно положение, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на миналата седмица Общината обяви, че ще предложи социални услуги като ежедневно доставяне на топла храна, закупуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост със средства на потребителите и други на определени групи хора в Трънско. От тези услуги могат да се възползват самотно живеещи възрастни хора, без близки и роднини в населеното място; хора с увреждания, които нямат личен или социален асистент, домашен помощник или асистент по Закона за личната помощ; възрастни хора, живеещи в населени места без търговски обекти и редовен обществен транспорт; самотни родители на малки деца.

За първата седмица от стартирането четири човека в община Трън са се възползвали от предоставянето на тези услуги. Идеята е да се помогне на хората без близки, които да ги обгрижват. “В началото на седмицата сме имали 3 случая. Обслужени са гражданите. Не са много към момента, но пък и повечето от хората имат близки, което означава че явно по някакъв начин са си организирали престоя на възрастните хора вкъщи.”, поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. В петък пък е била обслужена възрастна жена от село Неделково, на която са доставени лекарства.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...