Спря ли работа „Спешна помощ“ в Брезник и какво наложи дезинфекцирането и?

През последните няколко дни филиалът за спешна медицинска помощ в град Брезник привлече общественото внимание. Причината за това беше извършена дезинфекция във филиала, намиращ се в бившата общинска болница на града, предаде репортер на Zapadno.com.

Местни жители се обърнаха към сайта Zapadno.com със съмнения защо е бил дезинфекциран филиалът за спешна медицинска помощ. Хората твърдят, че звеното временно е преустановило прием на пациенти на 21 март (събота). Поради тази причина потърсихме отговор от здравните власти.

Оказва се, че на филиала за спешна медицинска помощ в Брезник е била извършена регулярна дезинфекция, която е била във връзка със засилените противоепидемични мерки в България заради разпространението на коронавируса COVID-19. Поне това става ясно от отговор на пресцентъра на Министерство на здравеопазването. „Във връзка с поставените от Вас въпроси, Ви информираме, че регулярна учестена дезинфекция във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и в отговор на засилените противоепидемични мерки у нас, се извършва във всички филиали и центрове за спешна медицинска помощ в страната, като при това не се допуска пациентите от дадено населено място да останат без оказана навременна и качествена спешна медицинска помощ.“, отговориха за Zapadno.com от Здравното министерство.

На територията на община Брезник има хора, които са под домашна карантина, тъй като са се завърнали от чужбина. Все още няма официална информация в Брезнишко да е регистриран случай на заразен с коронавируса COVID-19.

Виж също...

Loading...