В кампанията за доброволци на Община Брезник са се записали шестима души, които да помагат на възрастните хора

Шестима брезничани са се записали в кампанията за набиране на доброволци, която Община Брезник организира в края на миналата работна седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Доброволците са от град Брезник и при необходимост ще окажат съдействие за обслужване на най-рисковата група в обществото ни по време на пандемията – възрастните хора. “До момента все още не сме се възползвали от тяхната помощ, защото никой не е изявил желание да бъде подпомогнат по един или друг начин. Така че появи ли се нужда веднага можем да реагираме с доброволци.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

При необходимост от съдействие желаещите могат да се обърнат към общинската администрация в Брезник. Доброволците могат да помогнат на нуждаещи се хора със закупуване на хранителни продукти или лекарства, но със средства от желаещия жител на общината. Освен това доброволците могат да извършват дезинфекция на жилищата на нуждаещите се възрастни хора. На хората, които се включват в доброволческата кампания, се подсигуряват предпазни средства – маски, ръкавици, дезинфектанти.

Всеки, който желае да се включи в кампанията за набиране на доброволци може да се запише на електронната поща: obshtina_breznik@abv.bg или чрез позвъняване на телефон: 07751/20-10. Важно е да бъдат посочени три имена и телефон за връзка на доброволеца.

Виж също...

Loading...