Деца и младежи от “Розовата къща” в град Трън стартираха дистанционно общуване с представители на фондация ПИНК

Дистанционно общуване беше въведено и за деца и младежи от “Розовата къща” в град Трън, съобщиха от фондация ПИНК.

Мярката беше предприета заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса COVID-19 на територията на страната. Връзката на младите трънчани се осъществява чрез чат групи и телефонни разговори. “Децата, които нямат достъп до интернет, ще се свържат по телефона, за да се уверят, че те и техните родители са добре. Нашата цел, независимо от обстоятелствата, е да продължим отношенията си с децата, да продължим да ги мотивираме и да помагаме с всичко, което можем.”, поясниха от фондация ПИНК.

Всички служители на фондацията са работили заедно за разработването на дистанционна програма за обучение в домашни условия. Някои от дейностите, които програмата включва, са ежедневна комуникация и разговори в чат група или поотделно, както и назначаване на задачи, подобни на тези от клубовете по интереси, в които участват децата. Някои от тези задачи са свързани с художествени ателиета – всяко дете ще има седмична задача да завърши проект в домашни условия. За децата, участващи в готварски клуб – да приготвят различни ястия със собствени идеи и рецепти. Други дейности ще включват участие в различни състезания – като писане на есе на дадена тема, конкурс за най-креативно изпълнение на програмата ПИНК от вкъщи – със снимка (кратко видео на дете, което рисува, пише, танцува, конкурс за най-добро стихотворение и други).

Други дейности ще включват онлайн уроци по английски език, образователни игри, домашни експерименти и различни дейности, свързани с интересите на децата от ПИНК. Една от задачите, които децата ще имат през следващите седмици, е да интервюират родителите си за последните събития, да го обработят и изпратят на своя ръководител, отбелязаха от фондацията и добавиха, че се надяват създалата се ситуация скоро да приключи.

Виж също...

Loading...