Ученици от Брезник със силно обръщение към хората в общината, страната и планетата – ВИДЕО

Ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник направиха обръщение чрез видео, в което призовават за отговорност и дисциплинираност, научи Zapadno.com.

Обръщението е записано и монтирано от ученици от 10 “б” клас с класен ръководител Стела Панова и членове на клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова към брезнишкото училище. Чрез видеото младите брезничани поставят фокус върху индивидуалната ангажираност на всеки човек във времето на пандемията, породена от коронавируса COVID-19.

“За да имаме в бъдеще весели моменти. За да пътешестваме отново из Граово и не само. Да мечтаем вечер под звездите заедно трябва точно в този момент да покажем, че сме пораснали и отговорни.”, призовават учениците в своето обръщение.

Младите хора, създали видеото, отправят благодарност към своите преподаватели, но и към хората на първа линия в борбата с коронавируса – медиците, фармацефтите, полицаите. Те отправят благодарност и към Националния оперативен щаб, Министерски съвет, министър-председателя Бойко Борисов и дори кмета на Община Брезник Васил Узунов. “Благодарим и на нашия кмет – Васил Узунов, за навременните мерки и наложения вечерен час и ви уверяваме, че го спазваме. И когато всичко отмине каним всички, които положиха воля, търпение и грижи да посетят нашия красив град Брезник.”, споделиха още учениците в обръщението си.

Това не е първата интересна изява на учениците от 10 “б” клас и членове на клуб “Пътешественици из етнографията на Граово”. През последните няколко години те се доказват като будни българи с множество инициативи, свързани с националното самосъзнание, но и културата и историята на Брезник и Брезнишко. Последният филм, който те представиха пред обществеността в Брезник, беше посветен на 75-годишнината от създаването на брезнишката гимназия “Васил Левски”.

Вижте цялото обръщение на младите брезничани във видеото:

Виж също...

Loading...