По телефона осигурените лица ще могат да получат отговори за отпускането и изплащането на обезщетения за безработица

Националният осигурителен институт откри временна гореща телефонна линия за въпроси, свързани с отпускането и изплащането на обезщетения за безработица, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На телефонен номер 02 926 19 96 осигурените лица ще могат да отправят запитвания относно действащото у нас законодателство, актуалните промени в нормативната уредба и техните осигурителни права при безработица. На тяхно разположение ще са експерти от Националния осигурителен институт, които ще им предоставят консултация за реда за подаване на документи, сроковете за получаване на обезщетение и конкретните условия.

Всяко едно от териториалните поделения на Националния осигурителен институт също осигурява телефони, на които гражданите могат да бъдат консултирани по въпроси за безработицата. Списъкът с номерата е достъпен на официалната интернет страница на Националния осигурителен институт в рубрика За потребителя/ Полезна информация. Линиите ще бъдат отворени за обаждания всеки работен ден от 9:00 до 17:30 часа. На разположение на гражданите е и единният телефонен номер за цялата страна 0700 14 802.

Виж също...

Loading...