Филиалите на “Бюро по труда” в Брезник и Трън функционират нормално и извършват регистрация на безработни лица

Няма промяна в работата на филиалите на дирекция “Бюро по труда”-Перник в общините Брезник и Трън. Това поясни за читателите на Zapadno.com директорът на дирекцията Росен Симеонов.

По време на извънредното положение не е въведена промяна в работното време и регистрацията на безработни лица на филиалите на “Бюро по труда” в Брезник и Трън. Въпреки това безработните лица могат да се възползват от подаване на документи онлайн, по пощата и още няколко начина, които може да научите като натиснете тук. “Ако някое лице трябва да получава обезщетение, може да го подаде в самия филиали, както и по пощата или по електронен път чрез Система за сигурно електронно връчване.”, добави директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Данните за равнището на безработица в област Перник за месец февруари 2020 година в сравнение със същия месец през 2019 година показват, че то е било по-ниско. В края на месец февруари 2019 година равнището на безработица за община Трън е било 23,6 %, а за същия месец, но през настоящата година то е 20,8 %. Статистиката на “Бюро по труда”-Перник показва още, че в края на месец февруари 2019 година равнището на безработица в община Брезник е било 8,77 %. В края на същия месец тази година равнището е 9,36 %.

В края на февруари 2020 година безработицата в област Перник е била 4,4 % при 4,76 % за същия период, но през 2019 година. Равнището на безработица за страната в края на февруари е било 6,2 % при 6,25 % в края на същия месец 2019 година.

Виж също...

Loading...