Двама братя от Трън изработват защитни маски за социално слаби и нуждаещи се жители

Благородна инициатива подеха двама братя от град Трън, с която да подпомогнат свои съграждани по време на извънредното положение в страната. В момент, когато в трънската аптека липсват защитни маски и дезинфектант, двамата трънчани започнали да шият защитни маски, предаде репортер на Zapadno.com.

Идеята се зародила преди няколко дни, а нейни инициатори са братята Димитър Миланов и Кирил Кирилов. Материалите за маските закупуват с лични средства от местни магазини. Димитър ги шие на стара руска шевна машина. Изработката на една маска му отнема около 20 минути. Досега той не е правил маски, но ги изработва по образец и към момента през ръцете са му минали около 80 бройки. Неговият брат Кирил пък дезинфекцира ушитите маски с ютия. В края на производствения процес маските се поставят в найлонови пликове.

Димитър Миланов работи като здравен медиатор в Община Трън, а неговият брат Кирил Кирилов е служител в местния клон на електроразпределителното дружество “ЧЕЗ”. Двамата са подели инициативата, тъй като в Трън има хора, които нямат средства за закупуване на защитни маски. Димитър и вторият здравен медиатор Антон Аначков.

Здравните медиатори в Трън съдействат на местни жители и по други начини по всяко време. В Община Трън работят двама от най-всеотдайните здравни медиатори в страната и това може да го потвърдят местните жители.

Разгледайте още снимки от производствения процес на защитни маски за крайно нуждаещите се в Трън:

 

Снимки: Димитър Миланов

Виж също...

Loading...