Нова забрана за търговците в област Перник: Спира се продажбата на сготвени храни, а вендинг автоматите трябва да затворят

Регионална здравна инспекция-Перник разпореди със заповед да се преустанови предлагането на сготвени храни в търговската мрежа на областта, както и спиране предлагането на напитки и храни от вендинг автомати.

Забраната ще е в сила до отмяна на извънредното положение в страната и е във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19. Според заповедта трябва да се преустанови предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и месни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

Освен това трябва да се преустанови ползването на кафе-автомати и вендинг машини. Заповедта важи за територията на цялата област Перник.

Епидемичното разпространение на коронавирусната инфекция предполага да се ограничи употребата на непакетирани/неопаковани храни и напитки. Това означава, че може да се предлагат всякакви хранителни стоки, стига те да са в найлонова, хартиена, целофанова или друг вид опаковка, поясниха от Регионална здравна инспекция-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...