Област Перник е под оранжев код за опасно време заради снеговалежите и понижението на температурите

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Оранжав код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 сантиметра сняг, а по планинските райони и над 25 сантиметра.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Виж също...

Loading...