Общините Брезник и Трън ще получат препарати за дезинфекция, които пловдивска фирма дарява на общински администрации в страната

Част от дарение от пловдивска фирма ще получат Общините Брезник и Трън, научи Zapadno.com.

Дарението представлява препарати за дезинфекция, осигурени от пловдивската фирма „Строй Инвест Груп 2″. Дружеството е дарило чрез Националното сдружение на общините в Република България 750 литра дезинфектанти, които да бъдат предоставени на местните администрации, изпитващи затруднения да осигурят всички необходими средства за изпълнение на предписанията на здравния министър.

“Дарението е насочено към най-малките по население общини и ще бъдат предоставени на служители на домашен социален патронаж, които подготвят и разнасят храна на възрастни хора, служителите във фронт офисите в общината и в социални домове както и на доброволците, които подпомагат местната власт в грижата за възрастните и нуждаещи се хора.”, поясниха от Националното сдружение на общините в Република България.

С най-малък брой население са общините Трекляно (393 жители) и Бойница (868 жители). Освен тях част от дарението ще получат жителите на Брезник, Трън и още 71 общини в страната. От Националното сдружение на общините в Република България благодариха на собствениците на фирми и предприятия от цялата страна, които преодоляват сериозни икономически трудности, оставайки обществено отговорни и солидарни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...