Мината в Брезник предлага годишното дарение за проекти в общината да се пренасочи за справяне с коронавируса

Компанията „Асарел-Инвестмънт“ е предложила на Община Брезник средства от годишното й дарение за финансиране на проекти в общината да бъдат пренасочени за справяне с коронавируса, научи Zapadno.com.

В началото на месец март стартира обичайната процедура, с която всеки в общината можеше да кандидатства с идея, която да бъде финансирана от дарението. Заради извънредното положение в страната, което наложи преустановяването на множество събития и дейности, инвеститорът и Общината предсрочно са прекратили процедурата за кандидатстване.

На Община Брезник е предложено средствата от дарението да се използват за справяне с пандемията от коронавируса. „Ще се радваме, ако приоритетно използвате средствата за подпомагане на общинските дейности, свързани с ограничаване на разпространението и преодоляването на епидемията от коронавирус“ – се казва във фирменото становище. Част от дарените 50 000 лева вече са разпределени и използвани по първоначалното им предназначение. Предложението касае целият остатък от средствата, който е в размер на около 40 000 лева, поясниха от минното дружество.

Компанията е представена в Брезник чрез нейното дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“. Ежегодно фирмата-инвеститор в община Брезник прави дарение, чрез което се финансират местни инициативи и проекти. През месец февруари тази година за четвърти пореден път беше подписан договор между „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и Община Брезник за финансово дарение в размер на 50 000 лева.

Тази година договорът стартира с предварително съгласувани проекти, които да получат финансиране. Вече одобрените проекти и всички, които са кандидатствали преди прекратяването на процедурата, ще бъдат преразгледани съвместно с екипите, които ги реализират. “Недопустимо е в обозримо бъдеще да се провеждат събития, които включват участие на много хора. Затова страните по Договора за сътрудничество призовават планираните дейности да бъдат съобразени с ограниченията или – ако това не е възможно – провеждането им да бъде отложено за втората половина на годината или за следващата година, без това да се отразява на одобреното финансиране.”, отбелязаха още от “Асарел-Инвестмънт”.

Виж също...

Loading...